Тръмп готов да посредничи между Турция и кюрдите

САЩ плашат Ердоган с наказателни мерки за нехуманни действия
11 окт 2019 08:29, Елка Василева
20
Тръмп готов да посредничи между Турция и кюрдите
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп каза, че САЩ имат три възможности за действие след предприетото турско настъпление в Сирия и една от тях е посредничество между Турция и кюрдите.

"Ние можем да избираме между три варианта: да изпратим хиляди войници и да спечелим по военен път, да ударим Турция много здраво във финансово отношение и със санкции или да посредничим за сделка между Турция и кюрдите!", заяви Тръмп в Тwitter.

Още по темата

Междувременно висш служител на Държавния департамент заяви, че САЩ ще предприемат наказателни мерки срещу Турция, ако тя извърши "нехуманни и несъразмерни" действия срещу гражданското население при своята военна операция в Североизточна Сирия, каза, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Това би включвало етническо прочистване, би включвало в частност безразборна артилерийска въздушна и друга стрелба, насочена срещу гражданското население. Това наблюдаваме в момента. Досега не сме забелязали значителни примери за това", заяви служителят.

Десетки републиканци в Камарата на представителите на американския Конгрес обявиха, че ще въведат законодателство за налагане на санкции на Турция заради военната й операция срещу кюрдските сили в Сирия.

"Президентът (на Турция Реджеп Тайип) Ердоган и неговият режим трябва да понесат сериозни последици за това, че безмилостно нападат нашите кюрдски съюзници в Северна Сирия", каза председателката на Конференцията на републиканците в Камарата на представителите Лиз Чейни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем понеже тук видях нов феномен освен американски и руски, вече и турски *** явно продукт на корпорация ДПС ДОСТ Пеевски Путин и рода, да ви разясня нещо.Недейте много да се радвате на Ердогановите подвизи че вече сте му в душевните граници, да не вземете да му влезете и в териториалните.Ердоган е пантюркист и неоосманист и никога не го е криел, което значи че иска бившите територии на османската империя и всичко от Сирия до Източен Казахстан да стане един халифат на идил и така.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей вече е готов и да постедничи ли в една друга статия е писал че кюрдите не му били помагали във Втората световна война.И браво на тях, защото тия дето помагаха на фащ едните им станаха вечни длъжници след плана Маршал по един добре познат от мутренските лихвари метод а другите ги продадоха на другата толталитарна империя ссср и след края и ги досъсипаха с икономическа война.Който има взимане и даване със САЩ зле свършва.Както и който има отношения с мафиотски биячи.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо не се намесиха тогава Америнанци у нас по време на Геноцида Смяната на Имената
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като кюрдите победиха ИДИЛ що Бежанците в Турция не се връщат тогава в Сирия , явно не разчитат на кюрдските Милиции
9
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Не знам за тоа копиран Текст но какво има да се посредничи м/у Турция и кюрдите като Турция закриля 3,6 милиона кюрдски Бежанци , ако беше добре за живеене тан нямаше още да се крият Бежанците в Турция , прав е Ердодан там при кюрдите нещо не е наред
8
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Посредничеството ще се състои в продажба на оръжия и лекарства и на двете страни.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По американси: - С терористи не се преговаря!
6
1
 
10
 
! Отговори
От вас зависи преди 4 години
Кой предпочитате да спечели Нобелова награда за Мир?Доналд Тръмп + плюсГрета Тунберг. - минус
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя като балгарския патриот. Днеска едно утре друго. Незнае какви ги говори та затуй американската даржава вече реши да го маха от поста му
4
3
 
9
 
! Отговори
Турчин преди 4 години
Много суполи много реване :-)Фабриката за носни кърпички трябва да увеличи производството
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боци ще се справи най-добре, той е световен лидер, всички му дават подаръци
2
9
 
3
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Г- ДА ОТ ФОЛКСВАГЕН, ЗАПОВЯДАЙТЕ В БГ!ЩЕ ИМА САНКЦИИ, НАЛИ НЕ ИСКАТЕ ДА ПОПАДАТЕ В ОБСЕГА ИМ?
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция нама проблем с кюрдите а има проблем с терористите